Hållbarhetskrav i leverantörskedjan

För att påverka vår närmaste omvärld i en mer hållbar riktning och bidra till en bättre värld, samt för att ge trovärdighet åt det egna hållbarhetsarbetet, är det vitalt att ta ansvar för den indirekta påverkan som våra inköp av varor och tjänster ger upphov till.

Styrningen inom MTR med att ställa och följa upp krav om mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och antikorruption i leverantörskedjan sattes under 2016. Grunden för detta är vår uppförandekod, som bygger på FN:s Global Compact, med tydliga leverantörskrav. Alla nya leverantörer som MTR tecknar avtal med informeras om koden. I samband med inköp av städ- och hygienprodukter, uniformer och återvinningstjänster har specifika hållbarhetskrav ställts.

Under 2016 skickade vi ut en egenbedömningsenkät till 29 av våra betydande leverantörer med syfte att få bästa möjliga leverantörer till verksamheten och göra hållbara val. Enkäten omfattar frågor kring hur våra leverantörer arbetar med mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö, kvalitet och säkerhet. Resultatet från enkäten ska sammanställas under 2017 och arbetet med egenbedömningen ska analyseras för vidare utveckling.

 

Ansvarig för att ta fram verktyg och följa upp hållbarhetskrav i leverantörskedjan är Operational excellence direktör Anders Hållberg.

Senast uppdaterad: 2017-05-09